user_mobilelogo

Raghna Wissink (1988) kwam op zeer jeugdige leeftijd in aanraking met muziek. Ze startte als vierjarige met viool en twee jaar later volgde het zingen. Van 1999 tot 2011 was zij leerling en later ook docent aan de Koorschool Midden-Gelderland in Ede. Daar ontdekte ze door het zingen haar passie voor dirigeren.

Ze haalde haar bachelor muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam (2011) en de bachelors kerkmuziek bij Harm Jansen (2011) en koordirectie bij Klaas Stok (2013) beide aan het ArtEZ conservatorium. Inmiddels volgt ze een master koordirectie bij Klaas Stok en Ludo Claesen (Maastricht) en studeert ze op contractbasis bachelor klassiek zang bij Marjan Kuiper.

Als lid van het Nationaal Jeugdkoor en van projectkoren als Vrouwen Kleinkoor ‘Orpheus’ in Ede/Nijmegen, Capella Neerlandica in Zwolle en het professionele Laurens Collegium in Rotterdam gaf ze concerten onder leiding van beroemde dirigenten als Frans Brüggen, Jaap van Zweden, Ed Spanjaard, Ivan Fischer en Andrea Marcon in o.a. Het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam, Théatre des Champs-Elysées in Parijs en de Philharmonie in Berlijn.

Raghna is naast haar studie werkzaam als hoofddocent aan de lesplaats Zutphen van het Nationaal Kinderkoor. Tevens is zij dirigent van de maandelijkse Evensong in de Burgwalkerk in Kampen en de Bachcantates in de Grote en de Doopsgezinde Kerk van Blokzijl. Daarnaast ondersteunt zij verschillende collega’s van kamerkoren en oratoriumverenigingen door het geven van stemvorming of als tijdelijke vervanger. Zo was ze repetitor bij COV Heerenveen, dirigeerde ze het Huygens Vocaal Ensemble te Hattem en werkt ze met Stukoz, Studentenkoor Zwolle, aan de Johannes Passion van J.S Bach. Sinds januari 2014 is zij de dirigent van Musica Vocalis.