user_mobilelogo

Hannie Slingerland studeerde zang bij Margreet Honig, aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en koordirectie bij Rob Vermeulen en Fokko Oldenhuis aan het Conservatorium van Utrecht. Zij was als gastdocent stemvorming aan deze opleiding verbonden. Ook was ze jarenlang vast verbonden aan de Nationale Reisopera en werkte freelance bij het Groot Omroepkoor. Zij heeft haar eigen (solisten)ensemble “de Slingerland Singers” en is sinds september 2011 vaste dirigent van Toonkunst Vrouwenkoor Capricciosa. Daarnaast wordt zij regelmatig door orkesten gevraagd om de koorinstudering van projectkoren te verzorgen in samenwerking met diverse (blaas)orkesten. Naast haar werkzaamheden als zangeres en dirigent werkt Hannie als zangpedagoge. Ze geeft naast privéles o.a. stemvorming aan koren en organiseert (opera)cursussen in Amersfoort, Friesland en Frankrijk. Sinds 2018 is zij verbonden aan muziekschool “de Muzen” in Veenendaal.

Hannie heeft een grote passie voor opera. Hier komt alles samen, de menselijke stem als compleet instrument, die onversterkt in staat is boven een (groot)orkest uit te komen. Een goede zangtechniek is hierbij onontbeerlijk. Deze techniek biedt gereedschap om je stem en de muziek  expressief te kunnen zingen .

In de operaliteratuur zijn zulke mooie verhalen en koren waar alle menselijke emoties aan bod komen.

Passie voor de menselijke stem en de muziek staat centraal in het werken van en met Hannie.

imagesGHEJQZ1Z   nootjes

Al ruim 25 jaar komen zangers uit alle delen van Nederland bij elkaar om te zingen onder leiding van inspirerende dirigenten.
Stichting Vocatie is in 1991 opgericht omdat het als een gemis werd ervaren dat er tijdens de zomervakantie bij de “eigen” koren niet gezongen kon worden. Vocatie is dan ook een samenvoeging van vocaal en vakantie.

Vocatie 2.0

-Klassiek én lichter repertoire
-Nederlands Kamerkoor én King Singers

-Muziek tussen Bach en Beatles!
Zoals altijd verrassend repertoire


Vocatieweek

De Vocatieweek wordt sinds jaar en dag gehouden in de eerste volle week van augustus. Op maandag komen de zangers binnen en vormen elk jaar na een week weer een (h)echt koor. Stichting Vocatie gaat ervan uit dat de deelnemers de week als een verrijking een aanvulling van hun gewone “zangleven” zullen ervaren.

Onder leiding van ervaren dirigenten en een repetitor studeert u een aantal koorstukken in, die als afsluiting van de week gepresenteerd zullen worden aan belangstellenden.
Gedurende de week is tevens een vocalcoach aanwezig waarbij u individueel of met een medezanger stemcoaching kunt volgen.

Vocatiedag
Naast de vocatieweek organiseert Stichting Vocatie in het voorjaar een vocatiedag. Deze wordt gehouden op een zaterdag en staat los van de vocatieweek. Onder leiding van twee dirigenten studeert u een aantal stukken in rond een bepaald thema. De vocatiedag is inclusief lunch. 

De dag begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur met een eindpresentatie voor belangstellenden.

 

 

Privacy statement Stichting Vocatie Castricum

   nootjes


De werkgroep van Stichting Vocatie Castricum is op de volgende manieren bereikbaar:

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Tel: 072-5813981

Stichting Bestuur:

Voorzitter:  Henny Bebelaar

Secretaris:  Jan Herman Ploeg

Penningmeester: Anna de Goede

Artistiek Coördinator: Ellen Verburgt

 

Cultureel Centrum Geesterhage, waar Toonbeeld Geesterhage onderdeel van is.

Geesterduinweg 3
1902 CB Castricum

Privacy statement Stichting Vocatie Castricum