user_mobilelogo

anneloesDe Nederlandse alt-mezzo Anneloes Volmer begon haar zangstudie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Henny Diemer. Zij zette haar studie voort aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen waar zij lessen volgde bij Gerda van Zelm en Jan van Zelm. Ze nam deel aan masterclasses van o.a. Jard van Nes, Rian de Waal, Miranda van Kralingen, Harry Peters en Rudolf Jansen en wordt momenteel gecoacht door Mariëtte Nollen.

Ze geeft liedrecitals met meerdere pianisten en organisten en werkt regelmatig samen met verschillende kamermuziekensembles. Anneloes verleent geregeld solistische medewerking aan koren. Zo zong ze bijvoorbeeld de alt- en mezzosopraansolo’s van de Hohe Messe, het Weihnachtsoratorium, de Johannespassion en de Matthäuspassion van J.S. Bach. Ook zong ze de solo voor mezzosopraan in het Requiem van Duruflé. In cantatediensten is ze een veelgevraagd soliste. Sinds 2010 brengt Anneloes op aanvraag samen met pianiste Nynke Eekhof en acteur Joop Keesmaat een programma rondom schrijver J.W. von Goethe. Ook zingt ze regelmatig als remplaçant bij het Groot Omroep Koor in Hilversum.

Als jong talent won Anneloes in 1999 in de landelijke finale de tweede prijs bij het Prinses Christina Concours. In het jaar 2000 won ze samen met pianiste Cathelijne Noorland de NCRV Passieprijs, welke bestond uit het opnemen van een CD. In april 2005 maakte Anneloes haar operadebuut als soliste in de kameropera Daniela van de componist Pablo Escande tijdens het Kameroperafestival Zwolle. In november 2006 zong Anneloes in aanwezigheid van Koningin Beatrix de wereldpremière van het stuk “Aussagen” van de Nederlandse Componist Hans Kox, een stuk voor zang en strijkkwartet, gebaseerd op citaten van Prins Claus. Naast haar zangstudie studeerde Anneloes Duitse Taal en Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2003 studeerde ze daar af.