user_mobilelogo

imagesGHEJQZ1Z   nootjes

Van 1 t/m 6 augustus 2016 werd onder leiding van de dirigenten: 

Elisabeth Blom en Merlijn Wackers

de 25e Vocatieweek gehouden in de Maranathakerk in Castricum. 
Vocalcoaching tijdens de Vocatieweek werd gegeven door: Anneloes Volmer 

 Het repertoire tijdens deze Jubileum Vocatieweek

-Come ye sons of art, Z 323, Henry Purcell, 
-O schöne Nacht opus 92 nr. 1, Johannes Brahms
-Trillo, trad., arr. Are Möller
-Gloria in D maj RV 589, Antonio Vivaldi
-Tornerà il secol d'oro, Eduard de Boer

Recensie in Noord-Hollands Dagblad 8-8-2016

Hier een foto reportage, gemaakt door Bas Tempelmans Plat van de feestelijke eindpresentatie op zaterdagavond 6 augstus 2016.

    imagesGHEJQZ1Z      nootjesOp zaterdag 24 februari 2018 werd in de Maranatha Kerk Castricum Vocatiedag 2018 gehouden met als thema: ‘Van Nergens en Overal’ een muzikale treinreis door landen en stijlen met muziek van o.a. Vic Nees, Charles Stanford en Heinrich Isaac. De muzikale dag stond onder leiding van Merlijn Wackers en Ellen Verburgt

 

Privacy statement Stichting Vocatie Castricum

 

imagesGHEJQZ1Z   nootjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    imagesGHEJQZ1Z      nootjes

 


Zaterdag 2 februari 2019 is er weer een Vocatiedag in Castricum gehouden; een dag heerlijk zingen met een lunch, onder leiding van Raghna Wissink en Ellen Verburgt. 
Deze keer werd de Vocatiedag gehouden in de Dorpskerk van Castricum. Kerkpad 1, 1901 EJ Castricum.

Het Vocatiethema voor 2019: 

Missa Vocationis

met verschillende stukken die samen een mis vormen, religieuze muziek dus in allerlei stijlen met de vaste gezangen Kyrie, Gloria, Sanctus en Agnus Dei maar ook muziek met psalmteksten en een Pater Noster natuurlijk.
Diverse componisten: romantische zoals Jozef Rheinberger, het prachtige Abendlied en daarnaast mooie muziek uit de renaissance van componisten als Byrd en Palestrina. De Nederlandse componisten worden ook dit jaar zeker niet vergeten.

Voor de Vocatiedag waren 4 stukken gekozen uit het Vocatiethema 2019 met zoals altijd aandacht voor vocale techniek, muzikale analyse en veel meer.! 

 


 

 Privacy statement Stichting Vocatie Castricum

 

imagesGHEJQZ1Z   nootjes

Van maandag 5 augustus t/m zaterdag 10 augustus 2019 werd weer de jaarlijkse Vocatieweek in Castricum gehouden.

Na 27 jaar moest afscheid worden genomen van de Maranathakerk, maar  “Toonbeeld Geesterhage”, de muziekschool van Castricum die deel uit maakt van het nieuwe cultureel centrum Geesterhage blijkt een mooie locatie met veel mogelijkheden; ruime lokalen, een aantal kleinere studieruimtes en alles nieuw! 

Onder begeleiding van de Dirigenten Raghna Wissink en Arno van Raaphorst   werd door zo'n 45 zangers uit diverse delen van Nederland enthousiast gestudeerd op het thema: “MISSA VOCATIONIS” Een speciaal voor Vocatie door de dirigenten Raghna en Arno samengestelde mis.

De vaste gezangen komen uit een Missa Brevis van Jozef Haydn en deze werden afgewisseld met ander religieus repertoire waarin verschillende stijlen aan bod kwamen.
Romantische liederen en prachtige Anthem van Henry Purcell uit de 17e eeuw, een canon en zelfs een mooi grapje. Een echt Vocatiethema dus met voor ieders wat wils, leerzaam en sfeervol.

Op zaterdagavond 10 augustus 2019 werd in de Dorpskerk in Castricum een presentatie gegeven van de gehele Missa Vocationis.