user_mobilelogo


Raghna Wissink
(1988) kwam op zeer jeugdige leeftijd in aanraking met muziek. Ze startte als vierjarige met viool
en twee jaar later volgde het zingen. Van 1999 tot 2011 was zij leerling en later ook docent aan de Koorschool Midden-Gelderland in Ede. Daar ontdekte ze door het zingen haar passie voor dirigeren. In de jaren die volgden zong Raghna als lid van het Nationaal Jeugdkoor en het professionele Laurens Collegium Rotterdam onder leiding van o.a. Frans Brüggen, Jaap van Zweden en  Iván Fischer in de concertgebouwen van Amsterdam, Rotterdam, Berlijn en Parijs. Sinds 2014 zingt ze in het professionele EVA Vocaal Ensemble. EVA geeft concerten en neemt deel  aan coachings en masterclasses van onder andere de King’s Singers.

Raghna behaalde haar master Koordirectie bij Klaas Stok en de bachelors Klassiek Zang en Kerkmuziek bij respectievelijk Marjan Kuiper en Harm Jansen aan het ArtEZ Conservatorium. Daarnaast studeerde ze Musicologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Raghna is werkzaam als dirigent van Musica Vocalis en Anthem te Zwolle en als hoofddocent aan de lesplaats Zutphen van het Nationaal Kinderkoor en Nationaal Jeugdkoor. Tevens is zij dirigent van de Bachcantates in de Grote Kerk van Blokzijl. Daarnaast ondersteunt zij verschillende collega’s van kamerkoren en oratoriumverenigingen door het geven van stemvorming of als tijdelijke vervanger, en participeert ze in projecten als workshops en scratchdagen.