user_mobilelogo

Ik ben
Als ik zing
Ik luister
Als ik ben

Zingen, muziekmaken is contact maken.Contact met melodieën, harmonieën en met ritmes.
Contact met mede-muzikanten, met de luisteraars en natuurlijk ook met de componist en met de tijd waarin de muziek geschreven werd.
En niet te vergeten met de tekstdichter.
Al deze verbindingen helpen mij uiteindelijk contact te maken met mijzelf.

Dit jaar werd ik gevraagd als dirigent door Vocatie.
Zowel in de jubileum-zomerweek begin augustus, als op de koordag met Passiemuziek op 11 maart zal ik van de partij zijn.
Bij beide activiteiten hoop ik mijn kennis en kunde in te kunnen zetten om wat ik hierboven beschrijf, mogelijk te maken.
Ik kijk er naar uit en heb er zin in.

Paul Mirck

Paul Mirck
Zijn eerste muzikale scholing buiten het gezin kreeg Paul op het Agnes-jongenskoor van dirigent Jan de Hoog.  
Na zijn middelbare school studeerde Paul aan het Amsterdamse Sweelinck-conservatorium schoolmuziek bij Loek Nelissen en blokfluit bij Walter van Houwe. 
In aansluiting op zijn conservatoriumstudie volgde hij zanglessen bij Francine van Leeuwen, Peter Kooij en Paul Hameleers. 
Koordirectie studeerde hij bij Jan Eelkema. Bij Pieter Philips, Jan Boeke en Frans Moonen werden interpretatiecursussen gevolgd.
Als pedagoog en muziekdocent was Paul verbonden aan de Hogeschool Utrecht, waar hij les gaf aan de opleidingen Muziektherapie en Ecologische Pedagogiek. 

Muziek maken is dankzij dirigent Paul Mirck meer dan noten lezen. Zingen betekent op een ontspannen manier met plezier zingen. Er is aandacht voor dynamiek en juist stemgebruik. Zo ontstaat een intense koorklank. De zuiverheid en harmonie ontstaan door goed naar elkaar te luisteren.