user_mobilelogo

 

imagesGHEJQZ1Z   nootjes

Van maandag 5 augustus t/m zaterdag 10 augustus 2019 werd weer de jaarlijkse Vocatieweek in Castricum gehouden.

Na 27 jaar moest afscheid worden genomen van de Maranathakerk, maar  “Toonbeeld Geesterhage”, de muziekschool van Castricum die deel uit maakt van het nieuwe cultureel centrum Geesterhage blijkt een mooie locatie met veel mogelijkheden; ruime lokalen, een aantal kleinere studieruimtes en alles nieuw! 

Onder begeleiding van de Dirigenten Raghna Wissink en Arno van Raaphorst   werd door zo'n 45 zangers uit diverse delen van Nederland enthousiast gestudeerd op het thema: “MISSA VOCATIONIS” Een speciaal voor Vocatie door de dirigenten Raghna en Arno samengestelde mis.

De vaste gezangen komen uit een Missa Brevis van Jozef Haydn en deze werden afgewisseld met ander religieus repertoire waarin verschillende stijlen aan bod kwamen.
Romantische liederen en prachtige Anthem van Henry Purcell uit de 17e eeuw, een canon en zelfs een mooi grapje. Een echt Vocatiethema dus met voor ieders wat wils, leerzaam en sfeervol.

Op zaterdagavond 10 augustus 2019 werd in de Dorpskerk in Castricum een presentatie gegeven van de gehele Missa Vocationis.